Dinsdag 12 maart 2019: Dag van de Busreiziger. Het OV Bureau Groningen Drenthe en Qbuzz hadden het nobele doel hun reizigers te bedanken voor het reizen met de bus. Van Straat tot Laan produceerde de hele dag in opdracht van deze organisaties. En wat een fantastische uitdaging was dat! Heerlijk om alle creativiteit hierop in te mogen zetten!

We zetten zogenaamde OV-butlers in op de stations om reizigers een give-away mee te geven en een persoonlijk dankwoord uit te spreken. Op verschillende stations zorgden acteurs, muzikanten en variété voor een vrolijke sfeer. En op een aantal buslijnen waren bus-feest-teams actief om de reizigers een feestelijke rit te bezorgen.
Naast dit vermaak zetten wij een aantal challenges uit om ook de busreiziger zelf actief te laten zijn, want actief maakt vrolijk. Ze werden gevraagd een foto of filmpje te delen van een door ons verzonnen actie, zoals een compliment maken aan een medebusreiziger of een lied te zingen. Daarmee maakten ze kans op de prijs: VIP-kaarten voor Kingsland Groningen. Sim  one FM was voor de gelegenheid omgedoopt tot OV Live Radio en zond uit vanaf locatie. Verschillende vertegenwoordigers van de provincies en gemeentes kregen ook een rol op deze mooie dag.

Voor deze speciale dag hebben wij dichter Egbert Hovenkamp II gevraagd een bijzonder gedicht voor de busreiziger te schrijven. Singer-songwriter Jason Staal schreef het lied “Dagreiziger”, zodat de busreizigers ook muzikaal bedankt werden. Als extra mooie herinnering aan deze dag heeft vlogger Americo Salas een supergave vlog gemaakt.

De dag was een groot succes! Veel enthousiaste reacties, social media stonden er vol mee en er werden toffe feestjes gebouwd! Wij hebben er als bedrijf ontzettend van genoten om dit te mogen realiseren.

Organiseert u ook een evenement voor uw bedrijf of organisatie? Wij kunnen u zeker van dienst zijn met onze creatieve dienstverlening op maat!

Neem gerust contact op met Toine om te bespreken wat wij voor uw bedrijf of organisatie kunnen betekenen.

toine@vanstraattotlaan.nl of 06-83997145