Over Toine

Een gedreven, prestatiegerichte en initiatiefrijke persoonlijkheid met een grote sociale behendigheid, een scherp analytisch en zelfbeschouwend vermogen. Dat is Toine ten voeten uit. “Ik beweeg mij gemakkelijk in het sociale verkeer en ik vind het leuk om een scherpe en openhartige discussie te voeren. Ik durf de vinger daarbij op de zere plek te leggen. Mijn primaire instelling is positief en enthousiast en ik geloof in de wil van het kunnen. Ik ben welbespraakt en weet mijn oordeel goed te formuleren. Hierbij maak ik ook negatieve emoties en onvrede bespreekbaar, zonder daarbij een blad voor mijn mond te nemen.”

Als mens is Toine een natuurlijk netwerker en denkt hij in kansen en mogelijkheden, want zo zegt hij zelf ‘creatieve ideeën ontstaan door zaken aan elkaar te verbinden’. Zijn enthousiasme vormt voor velen een inspiratiebron en zijn natuurlijke focus op resultaat maakt dat zaken ook echt van de grond komen. Er gebeurt iets. Hij kan analyseren en creëert, maar is ook bereid om zelf de handen uit de mouwen te steken. “Mijn Rotterdamse mentaliteit – ik ben geboren in deze havenstad en heb hier 26 jaar gewoond en geleefd – helpt mij hier zeker bij: niet alleen mooie woorden, maar ook laten zien waar je mee bezig bent en welke voortgang er wordt geboekt.”

Toine is getrouwd met Ilona Straatman en vader van Cas (9), Stan (7) en Marens (5). “Ook privé geloof ik in de kracht van beleving. Met ons gezin proberen we – ondanks dat het een jong en druk gezin is – er altijd zoveel als mogelijk uit te halen. Mijn vrouw en ik zijn geen types die handelen naar ‘de wil van de kinderen’. Wij doen het met elkaar. Met ruimte en begrip voor elkaar. Naast onze drukke werkzaamheden vinden wij het ook belangrijk om sociaal en maatschappelijk actief te zijn. Wij hebben een grote vriendengroep en zetten ons actief in voor diverse goede doelen. Zo ben ik zelf al jaren actief lid van de Kiwanis Assen, ben ik Ambassadeur van de Jonge Mantelzorgers en ben ik betrokken bij de evenementen van hockeyvereniging Assen. Daarnaast ben ik actief betrokken bij de stichting Assen voor Assen, ben ik bestuurslid bij de Stichting Interservices Assen en ben ik bestuurslid bij de Stichting Sinterklaas Assen en mag ik mij inzetten als hoofdpiet. Dit doe ik met zoveel plezier. Het zijn sinterklaasactiviteiten geweest die de basis hebben gelegd voor ons bedrijf. Ik ben er trots op dat ik deze rol in Assen belangeloos en met enkel groot plezier en een enorme dosis enthousiasme mag uitvoeren.”