Over Elise

Een vrouw met een tomeloze energie, enthousiasme, creativiteit en de wil om door middel van theater de wereld een stuk mooier te maken. Dat is een beschrijving die past bij Elise. Elise is theaterdocent, (trainings)actrice, regisseur en theatermaakster. “Het is prachtig om mensen door middel van theater de ogen te laten openen en nieuwe kansen en uitdagingen te laten zien. Theater geeft je een andere kijk op de wereld, zowel je eigen wereld als die om je heen. Hoe mooi is het dat ik met mijn vak mensen een andere inzicht kan geven. En daarbij komt ook nog eens dat ik dat altijd mag doen met veel humor en plezier!”

Elise is een harde werker en gaat alle uitdagingen aan. Alles met een grote glimlach! “Mijn werk is heel divers. Zo kan ik de ene dag achter de pc zitten om een script te schrijven en de volgende dag speel ik een vervelende puber in een training voor docenten. Al die verschillende facetten maken dat het altijd nieuw is en dat je met andere ogen met je vak bezig bent. Maar alles gaat met de passie voor theater en het doel om een beleving neer te zetten. Een beleving blijft hangen en doet iets met de mensen om je heen. Die beleving wil ik eindeloos creëren!”

Als geboren Amsterdammer woont Elise, na haar studietijd aan de toneelschool in Leeuwarden, nu alweer 3 jaar in Assen en is zij getrouwd met Richard de Vries. “Richard beoefent hetzelfde vak als ik. We hebben elkaar dan ook heel klassiek ontmoet in het eerste jaar van de toneelschool. Ondanks dat wij beiden onze eigen levens leiden, werken we graag samen aan producties en stimuleren wij elkaar om altijd net dat beetje meer uit een project te halen. Als je leeft in de theaterwereld, ziet je week er altijd anders uit. Het is altijd dynamisch en nooit saai. Af en toe is het dan wel eens zoeken naar een rustmoment voor ons beide…Maar alles voor de kunst!” Naast Elise haar werkzaamheden bij Van Straat tot Laan werkt ze in Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk in Assen, waar ze verantwoordelijk is voor de educatie; workshops, cursussen, schoolvoorstellingen organiseren en rondleidingen geven.